fbpx

Visie & beleid

Het avontuur begint!

Elk kind heeft een eigen behoefte, een behoefte om zich te ontwikkelen, te ontplooien en vooral om zichzelf te kunnen zijn of juist te worden. Bij De Kindereijk gaan we deze ontdekkingsreis samen met jouw kind aan. Hierbij spelen veiligheid, stabiliteit en geborgenheid een belangrijke rol. De Kindereijk biedt kinderdagopvang, peuteropvang en buitenschoolse opvang aan.

Soorten opvang

 • peuter-opvang-kindereijk

  Kinderdagverblijf

  Wil jij ook de beste start voor jouw ridder of prinses? In onze babygroep is jouw kindje direct welkom en blijft in die groep tot ze 2 jaar oud zijn.

  bekijk
 • kindereijk-peuteropvang

  Peuteropvang

  Vind jouw peuter het heerlijk om zich te verkleden als een echte ridder of prinses? Onze peuteropvang is er voor kinderen van 2 tot 4 jaar.

  bekijk
 • bso-kindereijk

  Buitenschoolse opvang

  Heerlijk ravotten in onze belevingstuin of juist een creatieve middag? De Kindereijk zorgt dat het voor elk kind een feestje wordt! Onze buitenschoolse opvang is er voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

  bekijk
Ouderbeleid

De Kindereijk streeft ernaar om de opvoeding thuis en de regels en het ritme bij het kinderdagverblijf zo goed mogelijk af te stemmen. Zeker voor de kleinere kinderen is dit belangrijk, zodat er rust en regelmaat wordt gecreëerd. We kiezen voor vaste gezichten op vaste dagen om zo een veilig klimaat te creëren waar jouw kind zich optimaal kan ontwikkelen.

Ook de band met de ouders is hierbij essentieel. De uitwisseling van informatie, verwachtingen en opvoedingsideeën is voor ons dan ook erg belangrijk. Onze medewerkers nemen de tijd tijdens het brengen en ophalen, zodat de dag doorgesproken kan worden. Daarnaast worden er regelmatig ouderavonden georganiseerd.

gebarentaal-kindereijk
VVE

Binnen De Kindereijk wordt er gewerkt met het Voor- en Vroegschools Educatieprogramma ‘Peuterplein’. Deze methode is opgebouwd uit 8 aansprekende thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van je kind. Een thema duurt ongeveer 6 weken en is opgebouwd uit activiteiten die dagelijks door onze pedagogisch medewerkers worden aangeboden. De thema’s van Peuterplein zijn lente, zomer, water, huisdieren, herfst, winter, je lichaam, familie. Peuterplein heeft een doorgaande ontwikkelingslijn naar de basisschool.

Op zoek naar belangrijke documenten? Bekijk inspectierapporten en meer hier.